Thursday, January 16, 2014

Türkiye Yerel Yeşil Enerji Platformu E-Bülten #3 - 6 Ocak 2013

Üçüncü bültenimizle yine karşınızdayız! 
 

Eski bültenlerimize erişmek için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bültenlerimizi düzenli olarak email yoluyla almak için kayıt formumuzudoldurmanız yeterli.

Bu bültenimizde yerel enerjinin önünü açan en önemli politikalardan olan FIT'lere, yenilenebilir enerjiyle eğitimin kesiştiği bir projeye, ve 5 ay gibi kısa zamanda 2 milyon Euro toplamayı başaran bir rüzgar enerjisi kooperatifine yer ayırdık.
 

Bizimle yerelyesilenerji@gmail.com adresinden, ve ayrıca Facebook veTwitter sayfalarımız yoluyla irtibata geçebilirsiniz.


Haydi Türkiye, kendi enerjimizi üretmeye!


Nova Scotia'da 14 Yerel Rüzgar ve Biyokütle Projesi FIT'lendi 

Feed-in Tariff'ler (FIT) yenilenebilir enerji üreticilerine (genellikle 20 sene süreyle) devlet tarafından sunulan sabit fiyattan satın alma taahütleridir. Özellikle Danimarka ve Almanya yenilenebilir enerji sektörlerinin başarısında büyük rol oynayan FIT'ler hem temiz enerji üretimini ekonomik olarak cazip bir hale getiriyor, hem de üreticiler için uzun vadede riski azaltıyor. Bu sayede de daha fazla projenin gelişmesine olanak sağlanıyor. Ülkemiz dahil olmak üzere bir çok yönetim FIT'leri büyük ölçekli projeleri teşvik etmek amacıyla uygularken, küçük ölçekli yerel üreticiler bir çok engelle karşı karşıya kalıyor. Kanada'nın Nova Scotia eyaletinde ise mülkiyeti en az %51 oranda yerel topluluklara ait projelere özel bir FIT programı 2011 tarihinden beri yürürlükte. Son alarak da 14 tane rüzgar ve biyokütle projesine satın alma sözleşmesi sunuldu. Daha fazla bilgi için (İngilizce)

İngiltere'de 25 Okul Kooperatif Güneş Enerjisi İle Aydınlanacak  

Staffordshire, İngiltere merkezli bir güneş enerjisi kooperatifi toplam  £880.000 değerindeki hisse arzına başladı. Hedeflerine ulaştıkları takdirde 25 adet okulun çatısına güneş panelleri kuracaklar. Üretilen elektriğin bir kısmı çatı kirası olarak okula sunulurken, bir kısmı da şebekeye satılarak kooperatif üyelerine maddi gelir sağlanacak. Arta kalan gelir de Staffordhire'daki başka yerel projelere hibe edilecek. Okullara sağlanacak elektrik tasarrufunun senelik değerinin £90.000 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bir okulun müdürü ise öğrencilere sağlanacak uygulamalı eğitim imkanlarına paha biçilemeyeceğini belirtiyor. Daha fazla bilgi için (İngilizce)

İskoçya'da Rüzgar Kooperatifine 5 Ayda 2 Milyon Euro  

İskoçya'nın South Lanarksire bölgesi sakinleri yeni kurulan bir rüzgar kooperatifine 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 milyon Euro'luk yatırım yaptılar. Kooperatif üyeleri en az £250 ve en fazla £20.000 toplam değerinde olmak üzere satın aldıkları hisselerle 15 ve 30 MW'lık iki projenin gelişimine finansman sağladılar. Üyelerce satın alınan hisselere senelik %8,5 oranında geri dönüş sağlanacağı öngörülüyor. Fakat bu projelerin gerçekleşmesi için Spirit of Lanarkshire Kooperatifi'nin Mart 2014'e kadar £700.000 daha toplanması gerekiyor.  Daha fazla bilgi için (İngilizce)

1 comment:

  1. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

    ReplyDelete